Érdekességek

Egy pár szó a lakókocsizás előnyeiről:

Elsősorban kötetlensége és mobilitása miatt egyre népszerűbb hazánkban is. Ha hosszú útra indulunk, és nincs előre lefoglalt helyünk valamelyik kempingben, a hátunk mögött a szállásunk már akkor is biztosított. Ha utazás közben megállunk egy parkolóban, akkor akár pihenésre, akár étkezésre, vagy ha rendelkezik a lakókocsi mosdóhelyiségben bio-WC-vel, annak használatára is alkalmas. Nagy előnye még, hogy a hűtőszekrény menet közben is használható, gázról vagy 12V-ról. Amennyiben hidegben vagy hűvös időben használjuk a járművünket, a benne levő gázkonvektorral hamar kellemes meleget tudunk bele varázsolni.

Amikor elértük úti célunkat és beálltunk egy kempingbe, nincs mást teendőnk, mint a lakókocsit letalpalni és 220V-ra csatlakoztatni. Ettől kezdve máris rendeltetésszerűen használhatjuk, ha persze már otthon a szekrényekbe és rakodóhelyekre is bepakoltunk. Ha hosszabb időt töltünk egy helyen, akkor érdemes az elősátrat is felállítani – ami legalább még egyszer akkora zárt teret biztosít, mint maga a lakókocsi – hiszen nyári időszakban ez a fő életterünk, amit asztalokkal, székekkel és akár mobil konyhával is berendezhetünk.

Ez lehet egy hosszú hétvége belföldön, vagy hosszabb idő külföldön. Itthon közel 250 kempingből választhat, amelyek nagy része télen is nyitva található. Mivel hazánk meleg vizes fürdőkben a világon nagyhatalomnak számít, ezért nagyon sok színvonalas fürdő és kemping található. Ezekről részletesen tájékozódhat a www.campinform.eu oldalon, ahol találkozókról és programokról is értesülhet.

Karaván szalon 2015


II. Víz-Hang Fesztivál


Karaván Szalon 2013


Kirándulás a Bajor Alpokba

Ide kattintva tekinthető meg az album!


Az év veterán lakókocsijai 2011

lako elolrol

oklevel

Idén rendezte meg az Utazás kiállításon a Levanter Lakóautó Kft. először az év Veterán Lakókocsija díjat, melyre bárki nevezhetett, akinek 30 évnél idősebb lakókocsija volt.

5 résztvető közül sikerült az első díjat elnyernünk. Érdekesebbnél érdekesebb lakókocsik vettek részt a versenyben, amit még színesítettek a hozzájuk illő veterán autók is - ami nem volt verseny feltétel. Rengetegen voltak kíváncsiak a régi csodákra, ami egy pavilonban volt a legújabb technikával. A látogatók visszajelzései alapján ez volt a legérdekesebb és leghangulatosabb stand.

lako hatulrol

chevi

Ezúton is köszönjük a sok látogatónak a szavazatát, amivel hozzásegítettek az első díjhoz! Valamint köszönjük Szentpétery Istvánnak, hogy rendelkezésünkre bocsájtotta Peugeot 204-es 1971-es autóját, ami nagyban hozzásegítette elért jó helyezéséhez "Retronkat". Az autó teljesen eredeti gyári állapotában van, se belül, se kívül nem volt felújítva, kb. 60 000 km a futásteljesítménye.

citroen

eriba

Köszönetünket szeretnénk kifejezni a Levanter Lakóautó Kft.-nek a színvonalas szervezésért! Reméljük hogy a közeljövőben még sikerül ehhez hasonló rendezvényeken rész vennünk. Jó lenne, ha esetleg saját találkozóinkon is egyre több jó állapotú veterán lakókocsi venne részt.

Pár további kép:


NyomtatásEmail